Ta kontakt med digital@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Løsningsforslag d)

Kapittel 5

 

N5.4_losningsforslag d.png

Maksimalt tap ved å velge kontantbetaling er altså mer enn 7 millioner kroner (7 749 145 – 450 000 = 7 299 145).


11. mai 2009 sendte vi et brev til Svenska Spel med blant annet dette innholdet:

Tilbudet om et engangsbeløp blir behandlet på nettsiden. Vi vil gjerne supplere fremstillingen med informasjon om hvor mange som velger engangsbeløp i stedet for månedlig betaling og er takknemlig om dere kan sende oss slik informasjon, gjerne til e-post per.gjarum@nhh.no eller til postadressen over. Hvis opplysningene kan gis ut fra hvilken kombinasjon av månedsbetaling og antall år vinneren går glipp av ved å velge engangsbetaling, blir eksempelet enda bedre.

Wenche Solberg, Projektledare PR Spel & Vinnare, svarte i e-post 24. juni 2009:

«Månadsklöver har funnits sedan 1997. De första tio åren ca var det en handfull personer som valde engångsbeloppet 500 000 kronor, utav ca 60 vinnare per år. Dessa personer var då uteslutande äldre människor utan barn eller övrig familj. De senaste ett-två åren ser vi dock en förändring. På två år har vi haft några vinnare, ca 5 stycken, som valt engångsbeloppet, trots att de är unga och har familj mm.»

Vi skal ikke ta stilling til om tilbudet om kontantbetaling ville vært lovlig i Norge, men ville du likt å arbeide i et selskap som gir et slikt tilbud?