Ta kontakt med digital@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Ledig stilling - 2

 

Kommenter en ansettelseskontrakt som et prosjekt sett fra både bedriftens og arbeidstakers ståsted.

Lenke: Statsjobb.no - Jobbsøk

Kommentar:

Sett fra arbeidsgivers synspunkt er en ansettelse en betydelig immateriell investering. Utfordringen er å få samsvar mellom person og stilling: ”Rett person på rett plass”. Noen ganger går det veldig bra, noen ganger er det heller mislykket. Arbeidsmiljøloven beskytter arbeidstakere og gjør det vanskelig og kostbart for en bedrift å rette opp en feilbeslutning (del 1.1). Suksessansettelser skaper verdier langt utover egen lønn, noen ganger langt utenfor egen avdeling og funksjon (jfr. ringvirkninger del 2.12). Tilsvarende kan fiaskoene gjøre skade langt utover egen lønn.

En ansettelseskontrakt er en investeringsbeslutning også sett fra arbeidstakers side. Det er mange faktorer som tillegges vekt ved vurdering av et jobbtilbud. Lønn på kort og lengre sikt er en del av bildet, hvor viktig den er varierer veldig. Arbeidsoppgaver, utviklingsmuligheter, arbeidsmiljø og fleksibilitet er andre (jfr. del 10.1).

Fleksibiliteten i en stilling kan vurderes i mange dimensjoner. Fleksitid er viktig når tidskabalen mellom jobb og levering i barnehagen skal gå opp. I selve jobben kan det også være store variasjoner i hvordan det oppfattes en oppgave skal løses. Ved fremtidig jobbskifter i og utenfor bedriften er det en stor fordel om den erfaringen du har bygget opp er generell og fleksibel eller veldig spesifikt knyttet til nåværende jobb og bedrift.

Smil

Forrige Neste - ikke aktuell